Therapieën

DSR of Derma-Segmentale Reflexologie of Dieptemassage

DSR is een natuurgeneeskundige manuele behandelingsmethode, 100% wettenschappelijk onderbouwd, die steunt op neurologie, embryologie en segmentale verschijnselen.

Het menselijk lichaam is horizontaal opgebouwd uit segmenten, die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg en via het zenuwstelsel met de organen. Hierdoor is er sprake van een reflectorische werking tussen de segmenten en de organen. Door DSR toe te passen worden er impulsen in deze segmenten afgegeven.

De verhoogde doorbloeding in de segmenten zorgen ervoor dat er meer zuurstof toegevoerd wordt en hierdoor dat het bind- en  spierweefsel zich kunnen ontdoen van opgehoopte gifstoffen (pijn). De blokkades worden opgeheven (pijnverlichting), het zelfgenezende mechanisme wordt gestimuleerd en het lichaam wordt weer in evenwicht gebracht. 

 

Verloop van een behandeling

DSR is een dieptemassage. Om dit te kunnen bereiken is het noodzakelijk dat er zonder olie gewerkt wordt. In het begin kan dit vrij pijnlijk zijn, vooral in gebieden waar onvoldoende bloeddoorstroming is. Echter door de behandeling komt de bloeddoorstroming weer op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Na de behandeling ervaart de cliënt een gevoel van verlichting, zowel lichamelijk alsook geestelijk.