Manuele therapieën

Dermasegmentale reflexologie of dieptemassage (DSR) is een natuurgeneeskundige manuele behandelingsmethode, 100% wetenschappelijk onderbouwd, die steunt op neurologie, embryologie en segmentale verschijnselen.

Het menselijk lichaam is horizontaal opgebouwd uit segmenten, die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg en via het zenuwstelsel met de organen. Hierdoor is er sprake van een reflectorische werking tussen de segmenten en de organen. Door DSR toe te passen worden er impulsen in deze segmenten afgegeven.

Via dieptemassage worden de spanningen en blokkades in spieren losgemaakt en de pijn vermindert of verdwijnt. De bloedsomloop verbetert, waardoor er meer zuurstof wordt toegevoerd , het bindweefsel versoepelt en de opgehoopte gifstoffen worden weer goed afgevoerd. 


Dieptemassage biedt een oplossing voor veel klachten, omdat het op meerdere niveaus helpt. 
 


Doeltreffend bij:

  • spierkrampen
  • nekklachten
  • pijnlijke schouders
  • rugklachten
  • heupklachten
  • hoofdpijn en migraine
  • stressklachten


Verloop van een behandeling

DSR is een dieptemassage. Om dit te kunnen bereiken is het noodzakelijk dat er zonder olie gewerkt wordt. In het begin kan dit vrij pijnlijk zijn, vooral in gebieden waar onvoldoende bloeddoorstroming is. Echter door de behandeling komt de bloeddoorstroming weer op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Na de behandeling ervaart de cliënt een gevoel van verlichting, zowel lichamelijk alsook geestelijk.

Hebt u last van spanningen in de spieren?
Maakt dan vandaag nog een afspraak voor een dieptemassage.

Podosegmentale Reflexologie of PSR is een natuurgeneeskundige, wetenschapelijk onderbouwde
manuele therapie,
dat te verklaren is vanuit de embryologie, de neurologie en de segmentale opbouw van het menselijk lichaam. Vandaar dat PSR niet vergelijkbaar is met een klassieke voetreflexmassage.

Dezelfde segmenten die we op de huid aantreffen reflecteren op de voet. Iedere impuls op deze kleine segmenten wordt via de hersenen en het zenuwstelsel overgedragen op het betreffende orgaan. De werking is bijzonder intens en er treden meteen fysieke veranderingen op. De patiënt krijgt een warm gevoel door activering van de bloedcirculatie en de warmtehuishouding, gifstoffen worden meteen uitgescheiden, diepliggende blokkades worden opgeheft en verbeteringen in het ziektepatroon treden vrij snel op.

DSR (dieptemassage) wordt gezien als een uitwendige en PSR als een inwendige behandeling. Beide
ondersteunen elkaar heel goed. Langs de voeten (PSR) openen we een weg naar het hele organisme,
vooral naar de gebieden die we met de dieptemassage niet of moeilijk kunnen bereiken zoals bv. het
hormonaal-of zenuwstelsel.

Een PSR behandeling wordt uitgeoefend met de handen maar vooral met behulp van reflexstokjes en
olie op de reflexpunten.

Een zorgmassage is een zachte behandeling die spanningen op de huid en de spieren doet afnemen en verlichting geeft bij allerlei fysieke en/of emotionele klachten zoals vermoeidheid, verkrampte spieren, stress, angst, slechte nachtrust. Ook uitermate geschikt voor mensen met CVS, fibromyalgie, ook voor mensen die kanker hebben (gehad). 

Er wordt gebruik gemaakt van een massageolie, meestal op maat zelfgemaakt, 
samengesteld naargelang klachten. 

Het is vaak een goede methode om manuele behandelingen zoals DSR (derma-segmentale reflexologie of dieptemassage) in te leiden of om bij stressklachten voldoende ontspanning te brengen.

Een zorgmassage kan gegeven worden als een op zichzelf staande therapie of in een reeks in combinatie met andere natuurgeneeskundige therapieën, afhankelijk van wat het doel van de behandeling is.

Hebt u nood aan een moment van zorg voor uzelf?
Maakt dan vandaag nog een afspraak voor een zorgmassage. 

Vragen of meer informatie nodig?