Andere natuurgeneeskundige therapieën

Voedingsmiddelen hebbennet als kruiden, geneeskrachtige inhoudsstoffen. Zij leveren een bijdrage aan het therapeutisch handelen en versnellen het genezingsproces.

In deze therapie gaan we specifieke voedingsmiddelen gericht gebruiken ter verbetering en ondersteuning van klachten.  

Voedingstherapie onderscheidt zich fundamenteel van de reguliere dieetleer en is één van de krachtigste natuurgeneeskundige therapieën die op de organen en uw klachten een gunstige uitwerking heeft. 

Bij deze wordt de cliënt actief betrokken. Zonder zijn inzet is voedingstherapie niet mogelijk.Wilt u de kracht van voeding ontdekken en door middel daarvan uw klachten verbeteren?


Maakt nu dan een afspraak om hier werk van te beginnen maken! 

De algehele gezondheid van de mens wordt grotendeels bepaald door de mate van evenwicht van de darmflora. Een gezonde darmflora is daarom absoluut noodzakelijk voor een goede gezondheid.

Omdat in de darm de meeste afweercellen aanwezig zijn, hecht men in de
natuurgeneeskunde bijzonder veel waarde aan een goedwerkende dikke darm. Vandaar het gebruik van probiotica, preparaten op basis van positieve en levende darmbacteriën (micro-organismen). Ze worden ingezet om het evenwicht in de samenstelling van de darmflora (=bacteriën) te herstellen en daarmee de weerstand tegen ziekteverwekkers te verhogen.

  • Prebiotica zijn stoffen (voedingsbodem) die de groei van probiotica stimuleren. Deze krijgt u van ons enkel onder de natuurlijke vorm van voeding. 
  • Symbiotica zijn de combinatie van pro- en prebiotica.

 

De belangrijkste effecten van probiotische bacteriën:

• verlichting van symptomen van lactose-intolerantie
• verlichting van de symptomen van diarreeachtige ziekten
• remmen van de groei van schadelijke micro-organismen
• stimulering van de weerstand (immuunsysteem)
• verminderen van allergische reacties
• verlaging van bloeddruk en cholesterolgehalte

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn natuurlijke stoffen die in elk lichaam voorkomen. Ze zijn nodig om de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen mogelijk te maken.
Het is belangrijk dat de juiste enzymen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn, om te zorgen dat ons lichaam zo optimaal mogelijk blijft functioneren.

Een aantal voorbeelden van processen waarin enzymen een belangrijke rol spelen zijn: onze  spijsvertering, nieren, bloeddruk en ademhaling.

Bij een tekort worden natuurlijke enzymen toegediend waardoor de balans in het lichaam kan worden hersteld.

Enzymtherapie wordt gecombineerd met andere natuurgeneeskundige therapieën in het kader van een gepersonaliseerd therapieplan.

Het gaat hier om een aantal middelen op basis van natuurlijk zuur zoals yoghurt, (melk/water)kefir, appelazijn, wijnazijn, melkwei, citroenzuur, melkzuur, komboucha enz.

Deze eenvoudige en natuurlijke middelen kunnen binnen een genezingsproces een doorslaggevende rol spelen.

Apitherapie is een natuurgeneeskundige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de geneeskrachtige werking van bijenproducten (middelen geproduceerd door bijen zelf).
Deze bijenproducten kunnen stuk voor stuk op veelzijdige manieren en voor een breed scala aan gezondheidsklachten en -problemen worden ingezet zowel ter voorkoming als ter
genezing ervan.

– Honing heeft talrijke medicinale eigenschappen. Al duizenden jaren wordt er daarom in medicinale recepten gebruik gemaakt van honing.
Honing is antibacterieel en ontstekingsremmend. Daarnaast werkt honing versterkend op het immuunsysteem en het zenuwstelsel, heeft een rustgevende werking en is een uitstekend middel bij het behandelen van wonden.

– (Stuifmeel) pollen bevatten meer dan honderd geneeskrachtige stoffen en hebben hun nut in de natuurgeneeskunde al lang aangetoond.

– Propolis staat bekend als een vorm van natuurlijk antibioticum. Daarnaast moduleert propolis het immuunsysteem en wordt vaak ingezet in het kader van kankerbegeleiding, tegen de bijwerkingen van chemo- en radiotherapie.

– Koninginnengelei of gelee royal is een zeer sterk werkend bijenproduct. Het is een middel dat bij extreme belasting het lichaam kan helpen en beschermen.
Koninginnegelei kan daarom ingezet worden tijdens en na zware ziekteprocessen, extreme stress, ernstige menopauzale problemen en bij de begeleiding van kanker.
Helaas wordt er door een heleboel producenten van koninginnegelei misbruik gemaakt van de bijen om aan koninginnegelei te komen. Koninginnegelei en producten die dit bevatten dienen daarom bedachtzaam te worden ingezet.

– Bijenwas heeft als eigenschap dat het bij de menselijke lichaamstemperatuur zeer goed gevormd kan worden en dan warmte vasthoudt. Daarom kan bijenwas gebruikt worden in de vorm van wikkels en pakkingen bij alle klachten die warmte nodig hebben zoals spierpijn, stramme gewrichten en hoofdpijn. Ook kan bijenwas als verdikkend, verzachtend en vettend middel worden gebruikt in zalven en zetpillen.
Een speciale apitherapeutische vorm van het inzetten van bijenwas is het gebruik van
oorkaarsen.

Wat zijn de Bachbloesems?bach1

Deze therapie dankt haar naam aan de Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach die ervan overtuigd was dat een ziekte kan worden overwonnen alleen als de balans tussen lichaam, ziel en geest weer wordt hersteld.

Bachbloesems zijn remedies gemaakt uit de energie van natuurlijke ingrediënten, bloesems, bloemen, knoppen en struiken.


Wat doen de Bachbloesems ?bach2

Bloesems remedies brengen uw emoties en geest tot rust en helpen u om innerlijk evenwicht te bereiken. 

De bedoeling is – en dit is ook de filosofie van Dr. Bach – om negatieve gemoedsstemmingen met aanvulling van de bloesemremedies om te zetten in positieve gemoedsstemmingen. Om uzelf en uw leven meer kracht te geven, zonder de ballast van de negativiteit.


Wanneer van toepassing?

Bij (negatieve) emoties en gemoedstoestanden, psychologische zaken, acute noodgevallen, persoonlijke karaktereigenschappen en zelfontwikkeling. Ook na bepaalde gebeurtenissen, overmatige stress, traumatische ervaringen, scheidingen of overlijden van familie of vrienden, overgevoeligheid, ongeduld, dominant gedrag, gewelddadigheid, angst, onzekerheid, wanhoop,…

Aangezien elke klacht zijn emotionele component heeft, wordt ze ook bijna altijd als ondersteunende therapie ingezet. 

bach3Is het veilig om Bachbloesem remedies in te nemen?

Het innemen van Bachbloesem remedies is veilig. Ze werken niet verslavend en kunnen zonder bezwaar worden gebruikt in combinatie met andere therapieën, behandelingen en/of medicatie. 


Voor wie?

Voor ieder, ongeacht leeftijd.

Heb je na elke maaltijd een opgeblazen gevoel, ben je geregeld vermoeid zonder reden of valt een hevige hoofdpijn je lastig? Vaak zijn dat signalen die je lichaam uitstuurt om aan te tonen dat het de giftstoffen niet kwijt geraakt. Op dat moment schiet je je lichaam best te hulp met een ontgiftingskuur.

Er zijn talrijke manieren om je lichaam volledig natuurlijk te ontgiften.

natura therapie
werkt enkel op basis van natuurlijke elementen/methodes/middelen:

  • water
  • sappen
  • voeding
  • kruiden
  • olie
  • appelazijn
  • klei

We begeleiden u graag bij het kiezen van voor u de meest geschikte ontgiftingskuur teneinde een betere gezondheidskwaliteit te bekomen. 

Wenst u meer info hierover en/of wilt u zo een kuur proberen? 
Maak gerust een afspraak (Adviesgesprek) hiervoor. 

Vragen of meer informatie nodig?